پژوهشی, روش تحقیق, معمارساز

روش تحقیق Swot

روش تحقیق Swot

یکی از ابزارهای تحلیل استراتژیک، تحليل SWOT است. امروزه فنون تحلیلی SWOT در طیف گسترده ­ای از پژوهش­ ها و فرایندهای تصمیم ­سازی رشته ­های گوناگون به کار گرفته می ­شود. در عصر جهانی شدن که شهرها برای جذب سرمایه و استعدادهای درخشان، با یکدیگر به رقابت برخاسته ­اند، برنامه­ ریزی شهری مطلوب بر توان رقابتی شهرها می­ افزاید و به آن ­ها برای یافتن جایگاهی شایسته در نظام منطقه ای، ملی و بین ­المللی کمک می ­کند. در همین راستا از روش SWOT می ­توان به عنوان ابزاری برای ارتقای توان رقابتی شهرها استفاده کرد. این شیوه را می ­توان معیاری برای شناسایی ویژگی ­های برجسته شهرها دانست، ویژگی ­هایی که مدیران شهری را در تدوین راهبرد رقابتی شهر یاری می ­رساند (سلیمی، ۱۳۸۷: ۴۱). تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ­ها و تهدید ها از متداول ­ترین روش ­ها و فنون در فرایند مدیریت استراتژیک است (48 :1997 , Hill & Westbrook). تجزیه و تحلیل سوات به عنوان یک ابزار مهم برای تصمیم ­گیری می ­باشد و برای تجزیه و تحلیل نظام­ مند محیط­ های درونی و بیرونی سازمان ­ها به کار می ­رود (684 :2002 ,.Stewart et al).

  • سليمي، محمود (1387)، برنامه ريزي استراتژيک توسعه شهر بانه با استفاده از مدل SWOT. پايان نامه کارشناسي ارشد جغرافيا و برنامه ريزي شهري، دانشكده ادبيات و علوم انساني، دانشگاه فردوسي مشهد.
  • Hill, T., Westbrook, R. (1997). SWOT analysis: It’s time for a product recall. Long Range Planning, 30, 46–52.
  • Stewart, R., Moamed, S., Daet, R. (2002). Strategic implementation of IT/IS projects in construction: A case study. Automation in Construction,11, 681–694.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *