روش تحقیق Swot
یکی از ابزارهای تحلیل استراتژیک، تحليل SWOT است. امروزه فنون تحلیلی SWOT در طیف گسترده ای از پژوهش ها و فرایندهای تصمیم سازی رشته های گوناگون به کار گرفته می شود. در عصر جهانی شدن که شهرها برای جذب سرمایه و استعدادهای درخشان، با یکدیگر به رقابت برخاسته اند، برنامه ریزی شهری مطلوب بر توان رقابتی شهرها می افزاید و به آن ها برای یافتن جایگاهی شایسته در نظام منطقه ای، ملی و بین المللی کمک می کند. در همین راستا از روش SWOT می توان به عنوان ابزاری برای ارتقای توان رقابتی شهرها استفاده کرد. این شیوه را می توان معیاری برای شناسایی ویژگی های برجسته شهرها دانست، ویژگی هایی که مدیران شهری را در تدوین راهبرد رقابتی شهر یاری می رساند (سلیمی، ۱۳۸۷: ۴۱). تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدید ها از متداول ترین روش ها و فنون در فرایند مدیریت استراتژیک است (48 :1997 , Hill & Westbrook). تجزیه و تحلیل سوات به عنوان یک ابزار مهم برای تصمیم گیری می باشد و برای تجزیه و تحلیل نظام مند محیط های درونی و بیرونی سازمان ها به کار می رود (684 :2002 ,.Stewart et al).
- سليمي، محمود (1387)، برنامه ريزي استراتژيک توسعه شهر بانه با استفاده از مدل SWOT. پايان نامه کارشناسي ارشد جغرافيا و برنامه ريزي شهري، دانشكده ادبيات و علوم انساني، دانشگاه فردوسي مشهد.
- Hill, T., Westbrook, R. (1997). SWOT analysis: It’s time for a product recall. Long Range Planning, 30, 46–52.
- Stewart, R., Moamed, S., Daet, R. (2002). Strategic implementation of IT/IS projects in construction: A case study. Automation in Construction,11, 681–694.